Mixen & masteren

mix-masterMixing

StudiOjo maakt een mix van je opnames op professioneel en commercieel niveau. Door een goede mix van de opgenomen sporen, en het juist toepassen van (zo nodig) equalizer, compressor, limiter, reverb, delay, chorus, doubler, panner etc., maken we een heldere maar ook ‘warme’ mix. Een mix waarin alle gebruikte instrumenten samen goed tot hun recht komen.
Wij mixen ook opnames die je niet bij ons hebt gemaakt.

Mastering

Je kunt er vele definities voor vinden. Wij hanteren als uitleg: “Mastering maakt je muziek dynamischer, met meer ambiance, maakt je muziek rijker, met mooiere bassen, midden en hoge tonen, voller van klank en ook harder. Bovendien worden volumes van de nummers op een album, onderling ook goed op elkaar afgestemd (het zgn. track-leveling).”
Voor een goede mastering worden vele hulpmiddelen gebruikt zoals EQ, compressie, reverb, excitation, stereo imaging, loudness maximization, dithering, PQ-coding etc.

StudiOjo maakt standaard een basic-mastering van je gemixte opnames. Dat kan ook als die opnames of mixen niet in onze studio zijn gemaakt.
Wil je toch liever een top-level-mastering? Dan laten we je opnames masteren door een professionele dedicated masteringstudio in het top-segment. Wij hebben zeer goede ervaringen met de Galaxy Studios in België.

Voor meer informatie kun je ons bellen op 06-40956922 of 0174-882025, of het contactformulier invullen.

» naar vorige pagina